Waar let je op bij een traprenovatie?

SONY DSC

Een versleten trap geeft je hele hal een ‘shabby’ uiterlijk, maar het opknappen van een trap is een flinke klus! Kies daarom voor traprenovatie; met deze mooie en makkelijke oplossing is je trap binnen een dag weer snel als nieuw! Traprenovatiepakketten zijn tegenwoordig verkrijgbaar bij heel veel doe-het-zelf winkels en in vele kleuren en soorten. Dus een goede keuze maken, kan nog best lastig zijn. Waar let je op bij een traprenovatie?

Uiterlijk

Natuurlijk is het uiterlijk van je traprenovatie een belangrijke factor. Met het decor en de kleur kun je een prachtige trap creëren. Lichte kleuren hebben het voordeel dat ze de ruimte niet donker maken, maar daarentegen zie je er wel elk vlekje op. Dat laatste geldt trouwens ook voor hele donkere kleuren. Het is erg mooi om de treden zelf in een lichte kleur te kiezen en voor de neus een donkerdere, contrasterende kleur.

Materiaal

De overzet treden zijn verkrijgbaar in laminaat, hout of pvc maar overzet treden van laminaat zie je het meest. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, maar de kern van het laminaat, de toplaag en de constructie van de neus is bepalend voor de kwaliteit. Een HDF kern is beter dan een kern van MDF en bij de betere merken  is dit ook nog eens behandeld met een vochtwerend middel. Bij het kiezen van de neus let je uiteraard op de vorm van de neus van je traptreden. Kies een dikke neus, omdat deze een breder lijmvlak heeft en daardoor sterker is. Ook de toplaag is belangrijk; de juiste combinatie van samenstelling en laagdikte zorgen voor een veel slijtvastere laag. Kies voor een CPL laag met een dikte van minstens 0,6 mm.