Samos; een prachtig eiland voor een heerlijke vakantie

samos;_een_prachtig_eiland_voor_een_heerlijke_vakantie.jpg

Het Griekse eiland Samos ligt in de Egeïsche zee, niet ver van de Turkse kust. Het is een prachtig groen eiland met een weelderige natuur, fraaie stranden en veel bezienswaardigheden op cultuur-historisch gebied. Kortom, een vakantie op Samos is gewoon heerlijk!

Pythagoras

De bekende filosoof, theoloog, wiskundige  Pythagoras werd op Samos geboren, wat het eiland extra speciaal maakt. De oude stad Pythagorion, die naar hem vernoemd is, is echt de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er het grotklooster Panagia Spiliani, Romeinse baden, de overblijfselen van de muur van Polikratis en het kasteel van Logothetis. In het kustplaatsje Ireon, waar volgens overleveringen Godin Hera werd geboren aan de oevers van Imvrasos, zijn  de belangrijkste archeologische opgravingen van Samos te vinden, zoals 1 van de enorme pilaren van de tempel van Hera.

Samos leent zich ook uitstekend voor fantastische tochten door de natuur. Op het eiland zijn heuvels, bergen en grotten. Beklim bijvoorbeeld de Kerketea, je bent er verzekerd van een adembenemend mooi uitzicht op de omgeving, want het is de hoogste berg van de Egeïsche Zee. De vissersdorpjes en stadjes op Samos zijn ook erg leuk om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld eens naar Kokkari, een pittoresk dorpje met smalle steegjes, gezellig gekleurde huisjes en een echte vissershaven waar je heerlijk kunt eten. 

Verder kun je tijdens je vakantie op Samos uiteraard genieten van de prachtige stranden en de azuurblauwe zee. Meer weten over Samos? Kijk dan eens op deze site!