Kreta vakantie-voorpret

kreta_vakantie-voorpret_.jpg

Kreta is een populaire bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Heel bekend is de badplaats Chersonissos waar hele ladingen  jongelui genieten van een vakantie vol zon, zee en uitgaan. Maar het Griekse eiland heeft nog veel meer te bieden want het is ontzettend veelzijdig!

Historische bezienswaardigheden en een prachtige natuur

Kreta staat ook bekend om de prachtige historische bezienswaardigheden zoals  het paleis van koning Minos en de opgravingen van Knossos en verder zijn er ook een paar zeer interessante musea. Denk bijvoorbeeld aan het archeologische museum in Heraklion. Ook natuurliefhebbers kunnen enorm genieten van Kreta. De palmbossen van Vaï zijn schitterend en ook een wandeling door de imposante Samaria kloof is een onvergetelijke ervaring. De grotten van Zeus zijn ook heel indrukwekkend om te verkennen en de onderwaterwereld natuurlijk een hoofdstuk apart; stil maar heel kleurrijk!

Zee

Een snorkel- of duiktocht is dan ook een echte aanrader want je ziet er niet alleen maar prachtige en vissen en koralen maar ook een aantal fraaie scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog en Griekse amforen uit de verre oudheid! En met zoveel zee en strand zijn er uiteraard ook talloze watersporten die je kunt beoefenen, zoals surfen, kitesurfen, een tochtje met een bananaboat of gewoon lekker zwemmen! Hou je van een gezellig druk strand met alle voorzieningen of wil je liever een achterafstrandje voor jezelf alleen? Op Kreta kan het allemaal.

Meer lezen over alle mogelijkheden die je tijdens een vakantie op dit mooie Griekse eiland hebt? Lees op deze website over Kreta alles wat je maar weten wil; leuke voorpret!