Alles wat je weten wil over een vakantie Rhodos

alles_wat_je_weten_wil_over_een_vakantie_rhodos.jpg

Het vriendelijke Griekse eiland Rhodos is voor een heerlijke zonvakantie natuurlijk de ideale bestemming. Altijd mooi weer, prachtige stranden, levendige badplaatsen en azuurblauwe wateren vormen de perfecte combinatie! Maar Rhodos heeft daarnaast nog veel meer in petto!

Rhodos, meer dan zon en strand alleen

Griekenland staat bekend om haar lange, rijke geschiedenis en de meest prachtige overblijfselen daarvan. Ook op Rhodos zijn er mooie plaatsen die je laten zien dat hier al heel lang voor onze tijd mensen woonden, werkten en leefden. Goede voorbeelden daarvan zijn het charmante witte dorpje Lindos met de beroemde acropolis en het oude gedeelte van Rhodos-Stad, dat meer dan 2400 jaar oud is. Ook de vissershaven is zo’n plek, al eeuwen lang is dit het werkterrein van vissers. In de gezellige haven kun je heerlijk uit eten gaan en genieten van een Griekse vismaaltijd. Zo uit de zee in de pan; verser kan niet! 

De natuur op het eiland is ook schitterend. Breng vooral een bezoek aan de Zeven Bronnen. De bronnen liggen in het natuurgebied Epta Piges en komen via stroompjes samen in een idyllisch meer. 

Winkelen en uitgaan

In de grotere plaatsen op Rhodos kun je goed winkelen en uitgaan. Geniet van een lekkere Ouzo op een terrasje en laat de Griekse zon op je inwerken! Wil je vast meer lezen over een vakantie op  Rhodos, kijk dan eens op deze site. Je vindt er alles wat je weten wil en kunt zo vast vooraf genieten van de pret van het voorbereiden van je vakantie!